Create account / Log in

Remove From Stack

Topics related to the main Vassal engine.

Moderators: Tim M, uckelman

Remove From Stack

Postby Kim » March 3rd, 2009, 10:58 pm

Apologies if this is a silly question, but how does one remove a counter/piece from a stack? I've puzzled and puzzled over this, but can't work out the answer.
User avatar
Kim
 
Posts: 39
Joined: February 18th, 2009, 9:37 pm

Remove From Stack

Postby Tim M » March 3rd, 2009, 11:01 pm

You have to expand the stack first by double clicking it, then select the
piece you want to move out. After you are done double click to collapse the
stack again

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)
Tim,
Vassal Uber Geek/Guru

Problems? post your OS, Physical Mem, version of Vassal and Java plus the Module in question.
No developer can help with out that info, thx!
User avatar
Tim M
 
Posts: 1777
Joined: December 8th, 2007, 12:22 pm
Location: Earth

Re: Remove From Stack

Postby Kim » March 3rd, 2009, 11:15 pm

Tim M wrote:You have to expand the stack first by double clicking it ...


Ah. Thank you.
User avatar
Kim
 
Posts: 39
Joined: February 18th, 2009, 9:37 pm

Postby Luppas » March 5th, 2009, 5:14 pm

Maybe I can add a beginner's question here!? :wink:

I have a stack with three counter's and I put another counter from another hex on the three counter's. So the stack is now four counter's.
How can I move the whole stack (the four counter's) When I move, it only move's the three counter's and the new counter stays in the hex? And vice versa. :?:

Would be great if anybody of the veterans can help! It would make the flow in OCS game's much more easy! :lol:

Cheer's

Luppas
Luppas
 
Posts: 2
Joined: March 5th, 2009, 5:07 pm

Postby shilinski » March 6th, 2009, 6:33 am

I have a stack with three counter's and I put another counter from another hex on the three counter's. So the stack is now four counter's.
How can I move the whole stack (the four counter's) When I move, it only move's the three counter's and the new counter stays in the hex? And vice versa. Would be great if anybody of the veterans can help! It would make the flow in OCS game's much more easy!


Select File / Preferences. Enable "Moving stacks should pick up non-moving pieces." (I wish this one was enabled by default.) From then on, it will behave as you wish.
shilinski
 
Posts: 87
Joined: December 22nd, 2007, 8:46 am
Location: Laurel, Maryland

Remove From Stack

Postby Brent Easton » March 6th, 2009, 7:16 am

I have a stack with three counter's and I put another counter from
another hex on the three counter's. So the stack is now four counter's.
How can I move the whole stack (the four counter's) When I move, it only
move's the three counter's and the new counter stays in the hex? And vice
versa. Would be great if anybody of the veterans can help! It would make
the flow in OCS game's much more easy!


That does not make sense.

If you drop 1 counter on top of 3, then try and pick up the stack without deselecting the Stack, then only 1 counter should move, not 3. What you describe is extremely odd. Does the single counter you drop on teh stack of 3 stay on top of the stack?

If you deselect the Stack, then click it again, it will select all counters in the stack, or you can tirn off the preferences as suggested.






_______________________________________________
Messages mailing list
Messages@forums.vassalengine.org
http://forums.vassalengine.org/mailman/ ... engine.org

Post generated using Mail2Forum (http://www.mail2forum.com)
User avatar
Brent Easton
 
Posts: 2757
Joined: December 21st, 2007, 3:06 am
Location: Berry, NSW, Australia

Postby Luppas » March 6th, 2009, 9:39 am

Hi Brent!

Thanks for the quick replie!

Now I get it, I didn't deselect the stack, before moving on!

Thanks for your help!

Cheers,

Luppas
Luppas
 
Posts: 2
Joined: March 5th, 2009, 5:07 pm


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest