Create account / Log in

Unable to Load Vassal Win 8

Issues with the Vassal engine.

Moderators: Tim M, uckelman

Unable to Load Vassal Win 8

Postby jcbeard » February 7th, 2018, 3:55 am

Symptoms:
    Suddenly couldn't load Vassal.
    Checked Java, didn't have 2 versions installed.
    Reinstalled Vassal.
    No improvement, after 30 seconds it stops trying to load.
System Info:
    Model: HP15
    OS: Windows 8.1
    CPU: Intel Celeron CPU N2920
    Memory: 4GB
    Video: Intel 10.18.10.3408
    VASSAL: 3.2.17.0
    Java: 1.8.0_151
    Module: None

Vassal Error Log (entire):
2018-02-06 19:58:58,939 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - Starting
2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - OS Windows 8.1 6.3
2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - Java version 1.8.0_151
2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - VASSAL version 3.2.17
2018-02-06 19:58:59,298 [0-AWT-EventQueue-0] INFO VASSAL.launch.ModuleManager - Manager
2018-02-06 19:59:00,720 [0-main] ERROR VASSAL.tools.ErrorDialog -
java.lang.IllegalArgumentException: Malformed \uxxxx encoding.
at java.util.Properties.loadConvert(Unknown Source) ~[na:1.8.0_151]
at java.util.Properties.load0(Unknown Source) ~[na:1.8.0_151]
at java.util.Properties.load(Unknown Source) ~[na:1.8.0_151]
at VASSAL.preferences.Prefs.read(Prefs.java:192) ~[Vengine.jar:na]
at VASSAL.preferences.Prefs.<init>(Prefs.java:74) ~[Vengine.jar:na]
at VASSAL.preferences.Prefs.getGlobalPrefs(Prefs.java:271) ~[Vengine.jar:na]
at VASSAL.launch.ModuleManager.<init>(ModuleManager.java:352) ~[Vengine.jar:na]
at VASSAL.launch.ModuleManager.main(ModuleManager.java:183) ~[Vengine.jar:na]

Your kind assistance is much appreciated.
jcbeard
 
Posts: 3
Joined: June 28th, 2015, 11:06 pm

Re: Unable to Load Vassal Win 8

Postby uckelman » February 7th, 2018, 5:50 pm

Thus spake jcbeard:
> __Symptoms:__
> Suddenly couldn't load Vassal.
> Checked Java, didn't have 2 versions installed.
> Reinstalled Vassal.
> No improvement, after 30 seconds it stops trying to load.
>
>
> __System Info:__
> Model: HP15
> OS: Windows 8.1
> CPU: Intel Celeron CPU N2920
> Memory: 4GB
> Video: Intel 10.18.10.3408
> VASSAL: 3.2.17.0
> Java: 1.8.0_151
> Module: None
>
>
>
> __Vassal Error Log (entire):__
> 2018-02-06 19:58:58,939 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - Starting
> 2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - OS
> Windows 8.1 6.3
> 2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - Java
> version 1.8.0_151
> 2018-02-06 19:58:58,954 [0-main] INFO VASSAL.launch.StartUp - VASSAL
> version 3.2.17
> 2018-02-06 19:58:59,298 [0-AWT-EventQueue-0] INFO
> VASSAL.launch.ModuleManager - Manager
> 2018-02-06 19:59:00,720 [0-main] ERROR VASSAL.tools.ErrorDialog -
> java.lang.IllegalArgumentException: Malformed \uxxxx encoding.

Your prefs/V_Global file is corrupted. (Look for the prefs directory in
the same directory as the errorLog.) Try renaming V_Global (rather than
deleting it, as there may be something in it you want to keep).

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8345
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England


Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests