Create account / Log in

Chatter loses first character

Issues with the Vassal engine.

Moderators: uckelman, Tim M

Chatter loses first character

Postby Rindis » October 3rd, 2020, 1:38 am

Well, looking through the scads of threads, I haven't seen this one yet:

Since 3.3.0 (and still ongoing with 3.4.3), I've been noting an inconsistent problem. Sometimes, when I start typing a message the first character is dropped. So I type "B2: 447 @ H3 = 2FP +0", and I get "2: 447 @ H3 = 2FP +0". Or if I'm just doing a count ("2"), the entire thing is missed, and of course the enter doesn't happen, since there was no message.

Generally, I'm looking at my typing, so I just do the extra character to correct it.

And as I said, this is inconsistent. Sometimes it happens, and sometimes it doesn't. At this point I believe that it happens when I've just done something to a counter. i.e., move counter, type (miss first character), type another line (fine), move a counter, type (miss first character).

I'm still on Win7, which may also be key; I don't think my opponents are on it, and they don't seem to be noticing any trouble.
User avatar
Rindis
 
Posts: 201
Joined: December 22nd, 2007, 12:49 am

Re: Chatter loses first character

Postby Cattlesquat » October 4th, 2020, 11:17 pm

Hunh. Sounds like a "focus" thing -- can you isolate it to when there has been a change of "window focus"? I see there is some Extremely Odd Code in the chat window dedicated to this, and it wouldn't surprise me in the least to find it has some weird pooty aspects. I'm on Win 10 so don't have a way to test Win 7, but I would definitely be interested if you can manage to get things down to an exact set of repro steps that always works.
User avatar
Cattlesquat
 
Posts: 947
Joined: December 2nd, 2019, 4:57 pm
Location: Baltimore, Maryland, USA

Re: Chatter loses first character

Postby Rindis » October 22nd, 2020, 2:22 am

Every time I think I can say 'do this and it's consistent', it goes inconsistent on me.

However, I think I've just found something consistent. Selecting a counter in a palette results in getting *no* response in the chat box. Even if you move the mouse cursor away and the counter deselects.

*Most* of the time, dragging a counter out from the palette to the map results in losing the first character being dropped, but I've had that be inconsistent too, and I can't figure out the difference between when it does and doesn't happen.
User avatar
Rindis
 
Posts: 201
Joined: December 22nd, 2007, 12:49 am


Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests