Create account / Log in

Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Issues with the Vassal engine.

Moderators: Tim M, uckelman

Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby va7srt » June 20th, 2011, 9:12 am

Vassal install md5: 9631f0b7b72089af39bb6b71b4a63b26

Windows 7 x64 Ultimate
Ver 6.1.7601
Updated as of last month

Java:
java version "1.6.0_21"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.6.0_21-b07)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 17.0-b17, mixed mode)

Java is working for other programs however a reinstall was made to ensure it was installed correctly.

Followed thread viewtopic.php?f=3&t=3876&start=15
Java has open access through firewall; loopback is working correctly.
javaw -client -cp Vengine.jar VASSAL.launch.ModuleManager from .\vassal\lib has same behaviour as running vassal.exe.
No results from thread.

When vassal.exe is run java starts briefly & closes. No vassal screens show & no new windows are created.
As far as I can tell NO files or folders are modified or made.
Vassal directory that's supposed to be in user directory does not exist.
A search of the entire hard drive brings back no other folders or files named vassal out side of .\vassal\

Also tried 3.1.14. Same results.
Solutions?
va7srt
 
Posts: 7
Joined: June 20th, 2011, 8:59 am

Re: Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby va7srt » June 20th, 2011, 9:23 am

Update to request for input on Freenode:

From .\vassal\lib\

java.exe -client -cp Vengine.jar VASSAL.launch.ModuleManager
VASSAL: IO error
java.io.FileNotFoundException: C:\DOCUME~1\ADMINI~1\VASSAL\key (The system cannot find the path specified)
at java.io.RandomAccessFile.open(Native Method)
at java.io.RandomAccessFile.<init>(Unknown Source)
at VASSAL.launch.ModuleManager.main(ModuleManager.java:131)
va7srt
 
Posts: 7
Joined: June 20th, 2011, 8:59 am

Re: [messages] [Technical Support & Bugs] Re: Vassal 3.1.15

Postby uckelman » June 20th, 2011, 9:27 am

Thus spake va7srt:
> Update to request for input on Freenode:
>
> From .\vassal\lib\
>
> java.exe -client -cp Vengine.jar VASSAL.launch.ModuleManager
> VASSAL: IO error
> java.io.FileNotFoundException: C:\DOCUME~1\ADMINI~1\VASSAL\key (The
> system cannot find the path specified)
> at java.io.RandomAccessFile.open(Native Method)
> at java.io.RandomAccessFile.(Unknown Source)
> at VASSAL.launch.ModuleManager.main(ModuleManager.java:131)
>

The problem is that the Module Manager doesn't have permission to write
a file in the place where it was expecting to.

Did you install VASSAL under an admin account? Are you trying to run it
as a regular user now? If so, that's the problem.


--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8138
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby va7srt » June 20th, 2011, 9:31 am

This account is an "administrator" for Windows 7; however when the java command is run from an elevated command prompt the same error occurs.
When vassal.exe is run "as administrator" (right click) or in windows xp compatibility mode the behaviour is the same.
va7srt
 
Posts: 7
Joined: June 20th, 2011, 8:59 am

Re: [messages] [Technical Support & Bugs] Re: Vassal 3.1.15

Postby uckelman » June 20th, 2011, 9:57 am

Thus spake va7srt:
> This account is an "administrator" for Windows 7; however when the java
> command is run from an elevated command prompt the same error occurs.
> When vassal.exe is run "as administrator" (right click) or in windows xp
> compatibility mode the behaviour is the same.
>

We determined that Java isn't getting the right value for the user.home
property here. A temporary solution is to specify it on the command line
with

-Duser.home=/path/to/home/dir

A permanent fix will require us to write a workaround.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8138
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby skarousis » July 25th, 2011, 8:02 pm

For those of us who aren't that tech savvy, what exactly do we need to do to get vassal to work until there is a workaround?

Where do we type in "-Duser.home=/path/to/home/dir"?
skarousis
 
Posts: 1
Joined: July 25th, 2011, 8:01 pm

Re: Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby redjack11 » July 29th, 2011, 5:14 am

I too need some more information. I followed along with the original post and everything worked exactly the same way (or rather, it DIDN'T work, exactly the same way.)

If my program path is c:/program files/vassal/ what exactly do I have to type at the command prompt to make this workaround work?
redjack11
 
Posts: 6
Joined: July 29th, 2011, 5:10 am

Re: Vassal 3.1.15 Not Loading - Windows 7 x64

Postby uckelman » February 25th, 2013, 3:41 pm

Thus spake skarousis:
> For those of us who aren't that tech savvy, what exactly do we need to
> do to get vassal to work until there is a workaround?
>
> Where do we type in "-Duser.home=/path/to/home/dir"?

Add it to the command which starts VASSAL in VASSAL.bat.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8138
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England


Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest