Create account / Log in

Cloning bug

Issues with the Vassal engine.

Moderator: bsmith

Cloning bug

Postby Mark170 » March 13th, 2012, 4:23 pm

Hi, I am having a problem when using keyboard shortcuts on all Vassal modules, seemingly at random, when I am using a shortcut, (CTRL + > to rotate for example) it will create a duplicate of the piece. This even happens with pieces that do not have the clone trait and does not happen all the time.

Can anyone help?

Thanks,

Mark
Mark170
 
Posts: 4
Joined: March 13th, 2012, 4:16 pm

Re: Cloning bug

Postby Tim M » March 13th, 2012, 5:12 pm

check all your prototypes for clone traits as well



________________________________
From: Mark170
To: messages@vassalengine.org
Sent: Tue, March 13, 2012 11:23:55 AM
Subject: [messages] [Technical Support & Bugs] Cloning bug

Hi, I am having a problem when using keyboard shortcuts on all Vassal
modules, seemingly at random, when I am using a shortcut, (CTRL + > to
rotate for example) it will create a duplicate of the piece. This even
happens with pieces that do not have the clone trait and does not happen
all the time.

Can anyone help?

Thanks,

Mark

_______________________________________________
Read this topic online here:
viewtopic.php?p=32021#p32021
_______________________________________________
messages mailing list
messages@vassalengine.org
http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages

_______________________________________________
messages mailing list
messages@vassalengine.org
http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages
Tim,
Vassal Uber Geek

Problems? post your OS, Physical Mem, version of Vassal and Java plus the Module in question.
No developer can help with out that info, thx!
User avatar
Tim M
 
Posts: 1570
Joined: December 8th, 2007, 12:22 pm
Location: Earth

Re: Cloning bug

Postby irishwulf » March 13th, 2012, 5:20 pm

Mark170 wrote:Hi, I am having a problem when using keyboard shortcuts on all Vassal modules, seemingly at random, when I am using a shortcut, (CTRL + > to rotate for example) it will create a duplicate of the piece. This even happens with pieces that do not have the clone trait and does not happen all the time.

Can anyone help?

Thanks,

Mark


Does this only happen online? Which Vassal version?
irishwulf
 
Posts: 243
Joined: December 17th, 2011, 4:29 am

Re: Cloning bug

Postby Mark170 » March 13th, 2012, 6:08 pm

Does this only happen online? Which Vassal version?


I am using the latest version of Vassal, latest version of Java, OS Windows XP SP3. I have not used Vassal online I have mostly been playing SPQR solitaire.

check all your prototypes for clone traits as well


I don't know how to do this?

Thanks for the replies,

Mark
Mark170
 
Posts: 4
Joined: March 13th, 2012, 4:16 pm

Re: Cloning bug

Postby irishwulf » March 14th, 2012, 12:12 am

Sorry, Mark, I have never ever seen or heard of this, so I don't know how much help I can be. Maybe try to narrow the behavior down to certain pieces or keystrokes or certain modules, if possible?

Also, do you have the problem with Java 1.6.x? Verify the version of Java with Help -> Show Error Log from the Module Manager.
irishwulf
 
Posts: 243
Joined: December 17th, 2011, 4:29 am

Re: Cloning bug

Postby Mark170 » March 14th, 2012, 9:45 am

Maybe try to narrow the behavior down to certain pieces or keystrokes or certain modules, if possible?

Also, do you have the problem with Java 1.6.x? Verify the version of Java with Help -> Show Error Log from the Module Manager.


I have the problem in all the modules I use,

SPQR 1.0
Flying Colors
Musket & Pike
Infidel
VLNL: World Championship

In SPQR it happens while rotating, increasing cohesion hits, marking as moved, marking as reduced and about facing. All these commands require you to hold down CTRL + another key... eg < > [ ] M F / .

The same happens in all the listed games albeit with differing keystrokes.

My Java Version is 1.6.0_31
My Vassal Version is 3.1.18

Thanks,

Mark
Mark170
 
Posts: 4
Joined: March 13th, 2012, 4:16 pm

Re: Cloning bug

Postby irishwulf » March 17th, 2012, 6:39 am

Both copies are fully functional? They can be dragged separately, they respond to keystrokes when selected? Does the duplicate appear in exactly the same place as the original? Does this happen on another computer?
irishwulf
 
Posts: 243
Joined: December 17th, 2011, 4:29 am

Re: Cloning bug

Postby Mark170 » March 17th, 2012, 4:39 pm

Both copies are fully functional? They can be dragged separately, they respond to keystrokes when selected? Does the duplicate appear in exactly the same place as the original? Does this happen on another computer?


Yes to all but the last, I have not tried it on another computer.

Thanks,

Mark
Mark170
 
Posts: 4
Joined: March 13th, 2012, 4:16 pm

Re: Cloning bug

Postby uckelman » April 23rd, 2012, 10:50 pm

Thus spake Mark170:
>
> > Maybe try to narrow the behavior down to certain pieces or keystrokes
> > or certain modules, if possible?
> >
> > Also, do you have the problem with Java 1.6.x? Verify the version of
> > Java with Help -> Show Error Log from the Module Manager.
>
>
> I have the problem in all the modules I use,
>
> SPQR 1.0
> Flying Colors
> Musket & Pike
> Infidel
> VLNL: World Championship
>
> In SPQR it happens while rotating, increasing cohesion hits, marking as
> moved, marking as reduced and about facing. All these commands require
> you to hold down CTRL + another key... eg < > [ ] M F / .
>
> The same happens in all the listed games albeit with differing
> keystrokes.
>
> My Java Version is 1.6.0_31
> My Vassal Version is 3.1.18
>
> Thanks,
>
> Mark

I can't reproduce this. Is it something you can trigger reliably?

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 6890
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Heidelberg, DE


Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron