Create account / Log in

LOS Snap to Grid

Suggestions for additional features for the module editor and Vassal engine.

Moderators: uckelman, Tim M

LOS Snap to Grid

Postby BigAl737 » March 8th, 2014, 9:58 am

It seems like the map grid "snap to defined point" option must be selected for the LOS thread to be able to snap to grid. I'd like to be able to have the LOS thread snap to grid with the map grid "snap to defined point" option deselected. This would allow the LOS to snap to grid while still allowing game pieces to be placed freely on the grid. I still want the pieces to stack on each other so I can't give the pieces the "does not stack" trait.

Here's the current selections in my module. The LOS thread does not snap to a defined point even though I've selected "force start of thread to snap to grid". Either I'm doing something wrong or if not, I'm requesting this as a feature enhancement. Thanks for your help.

DefinedPoint.jpg
DefinedPoint.jpg (23.46 KiB) Viewed 3546 times


LOSThread.jpg
LOSThread.jpg (51.9 KiB) Viewed 3546 times
BigAl737
 
Posts: 49
Joined: July 10th, 2009, 6:47 am
Location: Eagle River, AK

Re: LOS Snap to Grid

Postby tar » March 10th, 2014, 8:29 am

I suspect that perhaps nobody envisioned having LOS snap to grid
when units don't snap to the grid. I must admit that it seems a
little bit odd to allow units to be placed arbitrarily but to want
the LOS to be bound to the grid.

Is that because you want to allow units that are conceptually at the
grid point to be spread out on the grid to make them easier to see
or manipulate?



On Sat, Mar 8, 2014 at 1:58 AM, BigAl737 wrote:

> It seems like the map grid "snap to defined point" option must be
> selected for the LOS thread to be able to snap to grid. I'd like to be
> able to have the LOS thread snap to grid with the map grid "snap to
> defined point" option deselected. This would allow the LOS to snap to
> grid while still allowing game pieces to be placed freely on the grid. I
> still want the pieces to stack on each other so I can't give the pieces
> the "does not stack" trait.
>
> Here's the current selections in my module. The LOS thread does not snap
> to a defined point even though I've selected "force start of thread to
> snap to grid". Either I'm doing something wrong or if not, I'm
> requesting this as a feature enhancement. Thanks for your help.
>
> DefinedPoint.jpg
>
> LOSThread.jpg
>
> _______________________________________________
> Read this topic online here:
> viewtopic.php?p=44196#p44196
> _______________________________________________
> messages mailing list
> messages@vassalengine.org
> http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages
>
>
User avatar
tar
 
Posts: 776
Joined: January 2nd, 2008, 6:53 pm
Location: Los Angeles area

Re: LOS Snap to Grid

Postby BigAl737 » March 12th, 2014, 1:47 am

Hi Tom,

The map squares are big enough to contain several counters within each. So you're correct in your assessment, I do want to be able to place several counters in each square without being constrained by snapping to the grid. And it sure is easier to draw a LOS when it snaps to grid than when it doesn't.

Allan
BigAl737
 
Posts: 49
Joined: July 10th, 2009, 6:47 am
Location: Eagle River, AK


Return to Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest