Create account / Log in

Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Talk about module design ideas and techniques.

Moderators: uckelman, Tim M

Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » July 29th, 2010, 6:29 am

I have some game markers that I decided to use a Replace With trait rather than a revolving layer. After using the Replace option 2 or 3 times, it no longer works. The Delete trait is also gone. Neither show up on the right-click list, and their hot keys won't function. I can't seem to reset them within the game.

Any ideas on this problem?
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: [messages] [Module Design] Multiple Uses of "Replace Wit

Postby mkiefte » July 29th, 2010, 1:19 pm

This question requires more detail.

However, you should check whether your Replace With trait is pointing to an
existing marker, or whether it defines a marker. I would recommend the
former especially if it's getting replaced repeatedly.

- M.

On 29 July 2010 03:29, bugstomper wrote:

> I have some game markers that I decided to use a Replace With trait
> rather than a revolving layer. After using the Replace option 2 or 3
> times, it no longer works. The Delete trait is also gone. Neither show
> up on the right-click list, and their hot keys won't function. I can't
> seem to reset them within the game.
>
> Any ideas on this problem?
>
> _______________________________________________
> Read this topic online here:
> viewtopic.php?p=18952#p18952
> _______________________________________________
> messages mailing list
> messages@vassalengine.org
> http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages
>
>

This question requires more detail.

However, you should check whether your Replace With trait is pointing to an existing marker, or whether it defines a marker.� I would recommend the former especially if it's getting replaced repeatedly.


- M.

On 29 July 2010 03:29, bugstomper <bug_stomper@comcast.net> wrote:

I have some game markers that I decided to use a Replace With trait

rather than a revolving layer. �After using the Replace option 2 or 3

times, it no longer works. �The Delete trait is also gone. �Neither show

up on the right-click list, and their hot keys won't function. �I can't

seem to reset them within the game.



Any ideas on this problem?



_______________________________________________

Read this topic online here:

viewtopic.php?p=18952#p18952

_______________________________________________

messages mailing list

messages@vassalengine.org

http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages






User avatar
mkiefte
 
Posts: 1144
Joined: January 5th, 2008, 1:29 am
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » July 29th, 2010, 10:26 pm

It definitely in not pointed to define a marker. I'll give it a try.
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby DrNostromo » July 30th, 2010, 3:17 am

One thing I do a lot if I have several markers that will be repeated is create a hidden map window and create a deck within that window. You can then place your markers in that deck. Players won't have access to them but you can access as many copies as you need with the Place Marker or Replace with Other traits.

You can access them from a piece palette, as well.
User avatar
DrNostromo
 
Posts: 1069
Joined: December 21st, 2007, 3:54 am
Location: Wine Country, Cal. USA

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » July 30th, 2010, 10:03 pm

I was accessing them form the piece pallette, but not re-defining them in the Replace trait. That seemed like too much work. So, I just made a revolving Layer. It works fine.
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby DrNostromo » July 31st, 2010, 2:39 am

bugstomper wrote:I was accessing them form the piece pallette, but not re-defining them in the Replace trait. That seemed like too much work. So, I just made a revolving Layer. It works fine.


You shouldn't have to re-define them if you're pointing to an existing marker. Once you've created a marker somewhere, you would use the Select button on the Replace with Other trait and and select that marker. Each time you got a marker, it would be an exact duplicate of the original.
User avatar
DrNostromo
 
Posts: 1069
Joined: December 21st, 2007, 3:54 am
Location: Wine Country, Cal. USA

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » July 31st, 2010, 4:06 am

Yes, but after using the "Replace With" trait a couple of times (replacing the replaced counter, then replacing that one), that trait and the "Delete" trait no longer functioned by hot-key and no longer appeared in the right-click menu, as I stated in my initial post.
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: [messages] [Module Design] Re: Multiple Uses of "Replace

Postby mkiefte » July 31st, 2010, 10:16 am

Would it be possible to post your module. I'm curious to see what's
happening.

- M.

On 31 July 2010 01:06, bugstomper wrote:

> Yes, but after using the "Replace With" trait a couple of times
> (replacing the replaced counter, then replacing that one), that trait
> and the "Delete" trait no longer functioned by hot-key and no longer
> appeared in the right-click menu, as I stated in my initial post.
>
>
>

Would it be possible to post your module.� I'm curious to see what's happening.

- M.

On 31 July 2010 01:06, bugstomper <bug_stomper@comcast.net> wrote:

Yes, but after using the "Replace With" trait a couple of times

(replacing the replaced counter, then replacing that one), that trait

and the "Delete" trait no longer functioned by hot-key and no longer

appeared in the right-click menu, as I stated in my initial post.



User avatar
mkiefte
 
Posts: 1144
Joined: January 5th, 2008, 1:29 am
Location: Halifax, Nova Scotia, Canada

Re: [messages] [Module Design] Re: Multiple Uses of "Replace

Postby DrNostromo » July 31st, 2010, 1:50 pm

mkiefte wrote:Would it be possible to post your module. I'm curious to see what's
happening.


So am I. This sounds rather strange.
User avatar
DrNostromo
 
Posts: 1069
Joined: December 21st, 2007, 3:54 am
Location: Wine Country, Cal. USA

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » August 1st, 2010, 6:14 am

I could post it, but I would have to put the "Replace" traits back into my pieces. But that's not too tough to do.
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby bugstomper » August 1st, 2010, 7:46 pm

OK. I added the Replace With Other traits so I could upload it for your viewing pleasure. Only now it works just fine. And this way works with several less traits than the revolving Layer. Weird.
User avatar
bugstomper
 
Posts: 28
Joined: July 7th, 2010, 4:56 am

Re: Multiple Uses of "Replace With" Disable Marker

Postby DrNostromo » August 2nd, 2010, 3:38 am

LOL! Yeah, it happens like that some times.
User avatar
DrNostromo
 
Posts: 1069
Joined: December 21st, 2007, 3:54 am
Location: Wine Country, Cal. USA


Return to Module Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

cron