Page 1 of 1

Modifying the Number of Dice Rolled

PostPosted: January 30th, 2012, 3:17 pm
by Extralean
Is there a way I can use only one die icon to roll the number of dice I want instead of creating a die icon for each possibility? For instance, if I want to roll 2 six sided dice instead of 1 six sided die but the die icon asks me for the number of dice I want to roll?

Re: Modifying the Number of Dice Rolled

PostPosted: January 30th, 2012, 3:37 pm
by Tim M
Extralean wrote:Is there a way I can use only one die icon to roll the number of dice I want instead of creating a die icon for each possibility? For instance, if I want to roll 2 six sided dice instead of 1 six sided die but the die icon asks me for the number of dice I want to roll?


Sure - instead of the Die Icon being the actual Die it self, change it to be a Toolbar GKC that relays to an invisible At Start Stack Piece. When activated, the Invisible piece will run a trigger that prompts the user for the number of dice they want to roll. The value is stored in a DP, then depending on the value of the DP another trigger executes the relevant GHK to roll the right set of defined dice.

This method means that all the different possible Die entries will have to be addded and they will be hidden from the tool bar but you can have the results pop up when rolled in their own result window if you want to portray things graphically

Re: Modifying the Number of Dice Rolled

PostPosted: January 30th, 2012, 4:34 pm
by Extralean
Sounds complicated. I was hoping this would have been incorporated into vassal just like "number of sides on the die prompt".

Re: Modifying the Number of Dice Rolled

PostPosted: January 30th, 2012, 4:55 pm
by DrNostromo
You can do that to. On the dice properties, check the box "Prompt for values when button pushed". Then, when the button for the die is clicked, Vassal will ask the user what they want to roll.