Create account / Log in

Module hangs on a Deleted map

Issues with the Vassal engine.

Moderators: uckelman, Tim M

Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 10th, 2014, 7:28 pm

Why does my VASSAL module attempt to load a map I deleted? I initially attempted to use a single map to make my module and discovered I couldn't fit the VASSAL hex grid to the whole map thus decided to split the map into 4 pieces, each with its own name . I deleted the original map, then added the 4 map sections, each with a hex grid.

So when the module loads, it attempts to load the non-existent map, and 'hangs' for about 10 to 30 seconds. Afterwards, the images complete 'tiling', and the modules works fine.

I even went back and added the deleted map (and a 'blank' images to load) and the modules still hangs, even longer than before.

The module is too large to attach and I do not want to post it on the Modules page with this error.

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 10th, 2014, 7:32 pm

Thus spake austeve79:
>
> The module is too large to attach and I do not want to post it on the
> Modules page with this error.

Please upload it somewhere else, then. (E.g., you could use Dropbox
or similar.)

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 11th, 2014, 12:21 am

Joel,

Sent you a dropbox link to the version 0.5.

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 12th, 2014, 9:32 am

Thus spake austeve79:
> Why does my VASSAL module attempt to load a map I deleted? I initially
> attempted to use a single map to make my module and discovered I
> couldn't fit the VASSAL hex grid to the whole map thus decided to split
> the map into 4 pieces, each with its own name . I deleted the original
> map, then added the 4 map sections, each with a hex grid.

The map image is still in the images directory of the module. That's
why it's being tiled the first time the module is loaded. If you're not
using that image, remove it from the module using a ZIP archiver. (A
module is just a ZIP archive.)

> So when the module loads, it attempts to load the non-existent map, and
> 'hangs' for about 10 to 30 seconds. Afterwards, the images complete
> 'tiling', and the modules works fine.

Nothing is hanging. There's some work during tiling during which we
get no feedback from Java about progress, which is what you're seeing.
Progress bars won't be like this in VASSAL 4; I don't want to sink
effort for smoothly estimating progress into VASSAL 3.2.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 12th, 2014, 6:06 pm

So simply changed the suffix from .vmod to .zip?

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 13th, 2014, 10:33 am

Thus spake austeve79:
> So simply changed the suffix from .vmod to .zip?

The ZIP tools I use (zip, unzip, on Linux) don't care what the extension
is. Your tools might.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 15th, 2014, 6:35 pm

OK, I have an app called "The Unarchiver" which allows me access to the information contained in the module. But I don't know or can't seem to figure out, once I delete the unnecessary files, how to get it BACK into a vmod file.

I tried 'compressing' in (into a ZIP file) then changing the suffix but the VASSAL engine tells me that is an invalid VASSAL file when I attempt to open it.

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 15th, 2014, 6:38 pm

Thus spake austeve79:
> OK, I have an app called "The Unarchiver" which allows me access to the
> information contained in the module. But I don't know or can't seem to
> figure out, once I delete the unnecessary files, how to get it BACK into
> a vmod file.
>
> I tried 'compressing' in (into a ZIP file) then changing the suffix but
> the VASSAL engine tells me that is an invalid VASSAL file when I attempt
> to open it.
>

Compare the directory structure of your original module with the one
you've recompressed. They will not be the same.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 15th, 2014, 9:04 pm

Compare the directory structure of your original module with the one
you've recompressed. They will not be the same.


Agreed but that still does not allow me to open the recompressed file with VASSAL. Could it be a MAC thing and I'm using the "Unarchiver" but using MAC's "Compress" feature thus perhaps not getting a 'true' ZIP file?

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 15th, 2014, 9:17 pm

Thus spake austeve79:
>
> Agreed but that still does not allow me to open the recompressed file
> with VASSAL. Could it be a MAC thing and I'm using the "Unarchiver" but
> using MAC's "Compress" feature thus perhaps not getting a 'true' ZIP
> file?

I'll tell you what's misplaced in the recompressed file if you upload
it somewhere and provide a URL.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 16th, 2014, 8:16 pm

Must be LENIX issue. I can not return my unzipped file back into a vmod file that would allow my MAC and VASSAL 3.2.12.

When I unzip (by using my "The Unarchiver" app or iZip), I get a folder with all the images and other hints in the directory. I can delete unnecessary files.

Then when its time to return to a VASSAL file, I have used both the MAC 'compress' feature' and the iZip feature to 're-zip' the folder.

I tried to open the Zipped file directly from the engine, I tried simply changing the extension then using the engine, I tried trying to 'open' the folder. All without success.

Thus, obviously VASSAL requires a specific zipping/unzipping method that is associated with your LENIX machine.

I will dropbox you the file.

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 16th, 2014, 8:26 pm

Thus spake austeve79:
>
> Thus, obviously VASSAL requires a specific zipping/unzipping method
> that is associated with your LENIX machine.

No, I'm really sure it doesn't. Nonetheless, I'm happy to look at the
file.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby uckelman » July 16th, 2014, 8:45 pm

What you uploaded to Dropbox isn't a module file. It's a directory containing the contents of a module.

The contents of the PaulKoenigsFortressEuropeV1.02 directory should be in the root of the ZIP archive you create.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8881
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 16th, 2014, 9:04 pm

I'll upload the actual module.What you have is what I was trying to get to.

Steve
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Re: Module hangs on a Deleted map

Postby austeve79 » July 16th, 2014, 9:08 pm

Loaded.
austeve79
 
Posts: 15
Joined: March 31st, 2013, 8:55 pm

Next

Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests