Create account / Log in

Importing modules from other formats

Talk about module design ideas and techniques.

Moderators: uckelman, Tim M

Importing modules from other formats

Postby tarnhelm69 » August 30th, 2014, 4:02 pm

Is it possible to import parts (say, maps, counters, etc.) from other formats (like ADC or Cyberboard)?

Regards, Andy
--
Andrew dot Long at Yahoo dot Com
tarnhelm69
 
Posts: 2
Joined: August 30th, 2014, 3:46 pm

Re: Importing modules from other formats

Postby uckelman » August 30th, 2014, 4:51 pm

Thus spake tarnhelm69 via messages:
> Is it possible to import parts (say, maps, counters, etc.) from other
> formats (like ADC or Cyberboard)?

VASSAL 3.2 has an ADC2 importer. There will be a Cyberboard importer
for V4.

--
J.
User avatar
uckelman
Site Admin
 
Posts: 8798
Joined: December 10th, 2007, 9:48 am
Location: Durham, England

Re: Importing modules from other formats

Postby tarnhelm69 » August 30th, 2014, 7:43 pm

Thank you. Appreciate the quick response!

Regards, Andy
--
Andrew dot Long at Yahoo dot Com
tarnhelm69
 
Posts: 2
Joined: August 30th, 2014, 3:46 pm

Re: Importing modules from other formats

Postby tar » September 2nd, 2014, 10:38 pm

Joel answered the ADC part.

As for maps an counters, if you have a way of getting the images out of
Cyberboard (or ADC), then you could just manually add them again.
That is likely to be a bit tedious, though.


On Sat, Aug 30, 2014 at 9:02 AM, tarnhelm69 via messages <
messages@vassalengine.org> wrote:

> Is it possible to import parts (say, maps, counters, etc.) from other
> formats (like ADC or Cyberboard)?
>
> Regards, Andy
>
> _______________________________________________
> Read this topic online here:
> viewtopic.php?p=46198#p46198
> _______________________________________________
> messages mailing list
> messages@vassalengine.org
> http://www.vassalengine.org/mailman/listinfo/messages
>
User avatar
tar
 
Posts: 776
Joined: January 2nd, 2008, 6:53 pm
Location: Los Angeles area

Re: Importing modules from other formats

Postby Charles McLellan » September 13th, 2014, 7:38 pm

For ADC2, you can Import the whole module.

Actually, you are converting one scenario of an ADC2 module to a VASSAL module by clicking "Import Module..." under File on the VASSAL module library page. Clicking will allow you to navigate to the ADC2 module on your computer and select the ".OPS" file in the ADC2 module. You do not need to actually need ADC2 utility, just the ADC2 module file. After the OPS file is imported and changed to VASSAL, you Save it by typing a name with a "vmod" suffix. That's it.
Charles McLellan
 
Posts: 126
Joined: May 29th, 2008, 8:59 pm
Location: Huntsville, AL


Return to Module Design

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest