Create account / Log in

Moving pieces out of a Deck

Issues with the Vassal engine.

Moderators: Tim M, uckelman

Moving pieces out of a Deck

Postby Jardic » November 29th, 2019, 5:29 am

I need some help. I think I am missing something simple.

I have event ‘chits’ (Events) that get added to one of 2 draw decks (Hats), at specific times (years). Later some of the chits are removed. I cannot figure out how to get them out of the ‘Hats’ and into the Non-Events deck.
Each Chit (Event) has a marker ‘DateAdd’ and ‘DateRemove’
I made an immobile Piece “Remove Events” with options to remove the correct DateRemove for the game year. Everything works fine……….

EXCEPT once the Events get into the Hats! I can’t get them out of the decks.

I tried using DeckName and or CurrentMap Variables neither works.

Examples (of non -working arguments)
{$DateRemove$=="1807" && ($DeckName$ =="French Events"||$DeckName$ =="Coalition Events")}
{$DateRemove$=="1795"}

I also tried with out the $'s for DeckName


Thanks Kevin
Attachments
ZPittfail.jpg
ZPittfail.jpg (203.08 KiB) Viewed 123 times
User avatar
Jardic
 
Posts: 40
Joined: March 29th, 2018, 6:00 pm
Location: Phoenix Az

Re: Moving pieces out of a Deck

Postby DrNostromo » November 29th, 2019, 5:16 pm

Just a quick look at your property line tells me that you are sending a command to one deck OR the other ...but not both. Shouldn't that be AND?
User avatar
DrNostromo
 
Posts: 1034
Joined: December 21st, 2007, 3:54 am
Location: Wine Country, Cal. USA

Re: Moving pieces out of a Deck

Postby Jardic » December 3rd, 2019, 12:53 am

This worked:
{$DateRemove$=="1804" && DeckName =~"French Events|Coalition Events"}

I ended up with this (to also remove unused chits from players hands at the proper time):
{$DateRemove$=="1804" && DeckName =~"French Events|Coalition Events" || CurrentMap =~"French Hand|Coalition Hand"}

Thank you Joel Koepp !


Kevin
User avatar
Jardic
 
Posts: 40
Joined: March 29th, 2018, 6:00 pm
Location: Phoenix Az

Re: Moving pieces out of a Deck

Postby JoelCFC25 » December 3rd, 2019, 2:39 pm

The dollar signs around DateRemove needn't be there and I'm a little surprised it works that way--but if it does, no harm, no foul.
JoelCFC25
 
Posts: 579
Joined: October 12th, 2010, 5:15 pm
Location: Minnetrista, MN


Return to Technical Support & Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest