Create account / Log in

Mouse-Over: Ignore (selected?) layers

Suggestions for additional features for the module editor and Vassal engine.

Moderators: uckelman, Tim M

Mouse-Over: Ignore (selected?) layers

Postby marktb1961 » May 18th, 2021, 9:40 pm

The idea is that would be some mechanism by which one or more layers can be excluded from the piece image displayed by MouseOver... either a MouseOver setting (preferably) or some option in the Layer definition or a combination of the two.

If this is not feasible, perhaps just a MouseOver option to display the basic piece image, with no layers.
Platform: Vassal 3.5.7, MacOS Big Sur on iMac (27", mid-2020)
User avatar
marktb1961
 
Posts: 610
Joined: October 4th, 2018, 2:36 pm
Location: Liverpool, England

Re: Mouse-Over: Ignore (selected?) layers

Postby Cattlesquat » May 19th, 2021, 12:21 am

I usually just make several Mouseover entries on the same Map, and then have each one check a property or whatever (eg you could check the property that defines what layer something is in)
User avatar
Cattlesquat
 
Posts: 1141
Joined: December 2nd, 2019, 4:57 pm
Location: Baltimore, Maryland, USA

Re: Mouse-Over: Ignore (selected?) layers

Postby marktb1961 » May 19th, 2021, 6:02 pm

Cattlesquat wrote:I usually just make several Mouseover entries on the same Map, and then have each one check a property or whatever (eg you could check the property that defines what layer something is in)



Maybe I've mis-understood or wasn't clear; I want to exclude a layer but not the piece itself from showing. I think your suggestion would be to check a layer property but then I'd be excluding the entire piece, wouldn't I ?
Platform: Vassal 3.5.7, MacOS Big Sur on iMac (27", mid-2020)
User avatar
marktb1961
 
Posts: 610
Joined: October 4th, 2018, 2:36 pm
Location: Liverpool, England

Re: Mouse-Over: Ignore (selected?) layers

Postby Cattlesquat » May 19th, 2021, 6:07 pm

Oh I misunderstood - you're correct. You want to hide some of the Layer components of your pieces and I thought you wanted to hide e.g. "the artillery units layer" or some such from a Game Piece Layers.
User avatar
Cattlesquat
 
Posts: 1141
Joined: December 2nd, 2019, 4:57 pm
Location: Baltimore, Maryland, USA


Return to Feature Requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests